Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 30.11.2016.
18:58
Tanjug, Vestionline A
Tirana, Priština, Tetovo, Ulcinj i Preševo formirali su Uniju albanskih opština, čime je prema izveštaju televizije "Top čenel" iz Tirane prvi put "formirana unija glavnih opština u regionu kojom rukovode Albanci", a koja će, kako navode, imati za cilj izgradnju mehanizama potrebnih za međusobnu saradnju.
Petak 02.12.2016.23:31
– Тирана, Приштина, Тетово, Улцињ и Прешево формирали су Унију албанских општина, чиме је према извештају телевизије „Топ ченел“ из Тиране први пут „формирана унија главних општина у региону којом руководе Албанци“, а која ће, како наводе, имати за циљ изградњу механизама потребних за међусобну сарадњу. Оно што је одмах многима упало у очи је да се набројане „албанске општине“, осим Албаније, већински налазе у још три различите државе, и то у Србији, Црној Гори и Македонији. И док су се из Србије ипак могла чути реаговања високих званичника на овај догађај, власти у Подгорици по обичају немају коментар на нешто што многи држе за вид својеврсне провокације, а што је по мишљењу доктора Будимира Алексића, функционера Нове српске демократије, очигледно само „сигнал да Црногорски режим наставља благонаклоно да гледа на великоалбанске аспирације и великоалбански пројекат“, односно, како каже, „конкретно на потезе који се у оквиру тога пројекта повлаче прво из Тиране, а онда се преносе на цео регион, дакле, на Црну Гору, Србију, Македонију и Грчку“.
Petak 02.12.2016.23:31
„Црногорски режим није реаговао ни када су са неких важних политичких и културних адреса у Тирани стизале директне претње по територијални интегритет Црне Горе и када су стизали позиви за одвајање њеног дела територије“, подсећа наш саговорник. „Вероватно најдрастичнији пример јесте дивљање албанских екстремиста пре неколико месеци када су потпуно неометано побадали албанска обележја дубоко унутар територије Црне Горе“, каже Алексић. „Дакле, реч је о граничном прелазу Кула код Рожаја и на планини Мокри, чиме су хтели да покажу докле иду границе неке њихове замишљене, засад фантомске творевине“, истиче наш саговорник. Потпуни изостанак реакције црногорског режима по мишљењу Алексића био је очекиван ако се има у виду да је „Ђукановићев режим управо тим екстремистима признао лажну државу на територији државе Србије“.
Petak 02.12.2016.23:31
„Зато је и ово што се данас дешава последица те срамне одлуке којом су охрабрени они који пропагирају идеју такозване природне или „Велике Албаније“, а једна таква идеја директно угрожава мир у региону јер атакује на делове територије Црне Горе, Србије, Македоније и Грчке. Ако знамо да су мафијаши, криминалне структуре из реда заговорника велике Албаније добрано финансирале референдум о одвајању Црне Горе, и издвајању Црне Горе из државе са Србијом. Па је након тога Ђукановић признао лажну државу Косово 2008. године и да постоји тај дил, односно та сарадња између врха црногорског режима на једној страни, и на другој страни, између носилаца великоалбанских пројеката и криминалних структура у лажној држави Косово“, закључује Алексић.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)